Zangles bij Zangatelier Zwolle

Zing je graag onder de douche of in de auto? Of ben je al gewend op het podium te staan? En wil je je stem beter leren beheersen en gebruiken? Neem dan zangles!

Bij Zangatelier Zwolle krijg je les van conservatorium geschoolde docenten met jaren lange ervaring in het lesgeven en optreden.
Daardoor kunnen we jou goed begeleiden tijdens jouw ontwikkeling in het zingen.
Zangles bij het zangatelier is voor iedereen vanaf 8 jaar!

Wat wij belangrijk vinden is:

  • •  plezier;
  • •  technisch gezond zingen;
  • •  ruimte voor creativiteit en het ontdekken van je muzikale mogelijkheden;
  • •  persoonlijke benadering en maatwerk voor iedere leerling;
  • •  veilige leeromgeving zodat jij je optimaal kan ontwikkelen.

Wat leer je tijdens zangles?

Zangtechniek

Door het aanleren van de juiste zangtechniek wordt zingen nog makkelijker en leuker!
Denk bij zangtechniek aan bijvoorbeeld: houding, adem en ademsteun, het vergroten van het bereik, articulatie, twang en klankkleur. Maar ook als je meer wilt weten over het zingen met effecten kan je bij ons terecht.
Binnen het zangatelier werken wij met EVT en CVT zangtechniek.

Interpretatie

Naast de juiste zangtechniek is ook interpretatie een heel belangrijk onderdeel van het zingen, pas dan komt een lied echt tot leven!
Een lied overtuigend brengen doe je door muziek, tekst en gevoel samen te laten gaan.

Je vrij voelen in het zingen

Niks is zo fijn als lekker vrij en voluit zingen! Door je stem en muzikaliteit te trainen zul je merken dat je zelfverzekerder gaat zingen en ook meer lef krijgt om nieuwe dingen uit te proberen. Misschien wil je zelf wel een liedje schrijven, leren improviseren of een liedje in een andere taal zingen…

Muziekstijlen

De zanglessen focussen zich op ‘lichte muziek’, denk aan Pop, R&B, Jazz, Latin, Blues, Rock, Soul, Kleinkunst, Musical etc. Behalve klassieke muziek kunnen we in veel stijlen met jou aan de slag.

Het uitgangspunt is jouw favoriete muziek. Vanuit daar kiezen we liedjes uit die we in de les behandelen, maar je mag dus ook zelf liedjes uitkiezen!

Zangavonden

Twee keer per jaar kun je deelnemen aan een zangavond. Hier kun je laten zien wat je geleerd hebt en podiumervaring opdoen.

De lesvormen

Omdat ieder mens en dus iedere leerling anders is zijn er bij ons verschillende lesvormen te kiezen. De lesvormen zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderde zangers en afgestemd op jouw behoeftes. Wij kunnen daarin adviseren.

Individuele les 

Deze les kan helemaal ingericht worden naar jouw persoonlijke leerdoelen en wensen. Misschien heb je wel een lied in je hoofd dat je al zo lang zo graag wilt kunnen zingen. Of wil je zelfverzekerder voelen tijdens het zingen? Samen stemmen we af wat je graag wilt bereiken. 

Duo of groepsles

Vind je het leuk om samen te zingen en zing je bijvoorbeeld al met een vriendin of vriend of misschien wel met één van je ouders of kinderen? Dan kan je ook samen op zangles komen. 
Ook hier wordt de les afgestemd op jullie gezamenlijke wensen en leerdoelen.

Lesduur

Je kunt kiezen uit lessen van 30, 45 of 60 minuten. De lessen van 30 of 45 minuten zijn wekelijks of tweewekelijks te volgen. De lessen van 60 minuten zijn wekelijks of tweewekelijks of maandelijks te volgen.

Twijfel je welke lesvorm en lesduur het beste bij jou past? Tijdens je proefles kunnen we jou daarin adviseren.

De eerste les

Misschien vind je het wel een beetje spannend zangles. Dan ben je niet de enige, maar achteraf horen we eigenlijk altijd dat het uiteindelijk heel erg meeviel.

Tijdens de eerste les maken we kennis met elkaar. Een klik met je zangdocent is erg belangrijk, want zingen gaat lekkerder als je je op je gemak voelt.

Voor deze eerste les mag je een liedje voorbereiden dat je goed kent. We beginnen de les met een stemtest en een inzingoefening, daarna mag je een liedje voorzingen die je goed kent. Zo weten we waar jij op dat moment in je zangontwikkeling staat en vanuit daar maken we samen een plan naar wat jouw doelen zijn en kiezen we een liedje uit. Kortom we bepalen dan waar we de komende lessen mee aan de slag gaan!